Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Λαμπρή πανήγυρις του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος στο ΣγουροκεφάλιΗ Εορτή της Αγίας Τριάδος Πολιούχου και προστάτου του Χωριού μας και η επακολουθούσα Εορτή Του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκαν και φέτος δεόντως και με περισσή Λαμπρότητα  στην Ενορία μας.
Το Σάββατο το απόγευμα στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ευλόγησις των άρτων από τους Ιερείς π. Μιχαήλ Σησαμάκη εφημέριο Ελιάς, π. Γεώργιο Μετοχιανάκη εφημέριο Κοκκίνη Χάνι, π. Νικήτα Πασσά εφημέριο Αγίου Ιωάννου Χωστού και πρώην εφημέριο της Ενορίας μας, και του γράφοντος.
Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε κρητικό γλέντι στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας από τα παιδιά του Κατηχητικού και γενικά αρκετά  παιδιά του χωριού μας που ασχολούνται με την παραδοσιακή Κρητική μουσική.  Η εκδήλωση αυτή με διοργανωτή την Ενορία μας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, έβγαλε πολύ κέφι, χορό και τραγούδι από μικρούς και μεγάλους  και παρά τις όποιες ατέλειες, λόγω της απειρίας μας σε τέτοιες διοργανώσεις, απέσπασε τα θετικά σχόλια όλων των ενοριτών και των επισκεπτών.   
Την Κυριακή Της Αγίας Πεντηκοστής το πρωί είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας τον πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Πρόδρομο Ξενάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Α.Κ. ο οποίος τέλεσε μετά του γράφοντος την Θεία Λειτουργία,  μίλησε με πολλή θέρμη στο πυκνό Εκκλησίασμα και στη συνέχεια προεξήρχε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.
Την Δευτέρα Του Αγίου Πνέυματος τελέστηκε ο Όρθρος της Εορτής και η Θεία Λειτουργία από τον γράφοντα π. Γεώργιο και τον εφημέριο της Ενορίας Σταμνιών π. Ζαχαρία Καλιακάκη.
ακολουθούν φωτογραφίες από ακολουθίες και εκδήλωση.Δεν υπάρχουν σχόλια: